dijous, 14 de gener del 2010

La Masia del segle XXI, a un preu del segle XXII

En aquest primer escrit del 2010, volem fer referència a la nova venda patrimonial que ha perpetrat la directiva del Barça, i que va comunicar la setmana passada el Director General del Club el Sr.Joan Oliver, i curiosament sense la presència en la compareixença davant la premsa, del directiu responsable de l’Àrea de Patrimoni. Tot plegat ben estrany, no?.
.
Amb les explicacions donades pel Sr.Oliver, amb aquest celebre "Potser no m’he explicat prou bé" que tant sembla que li agrada utilitzar, doncs no entenem prou bé, el destí final dels 21,5 milions d’euros, cobrats per la venda d’una parcel.la d’us comercial, segons la web del club d’uns 18.000 m2, i que segons les explicacions en la comparexença feia 20.000 m2 o 28.000 m2 (sic).
.
Avui deixarem de banda que alguna xifra no quadra; O no són 18.000 m2 com diuen, o el preu m2 no és de 1.050 €. (18.000m2 x 1.050 €/m2 = 18.900.000 €).
.
L’explicació de que 9 milions d’euros serviran per a enllestir la nova Masia i que la resta de 12 milions d’euros se’ns diu que s’invertiran en la reparcel.lació dels terrenys de Sant Joan Despí, queda una mica pobre donat que poc ens queda per reparcel.lar a la zona i 12 milions, són molts milions, i que els 9 milions d’euros per la Masia trobem que és una barbaritat.
.
Avui ens centrarem en el preu de les obres de la Masia del segle XXI, basant-nos en les explicacions de la revista Barça (Revista Oficial del FC Barcelona) d’Octubre de 2008, on anunciaven:"…que les obres s’adjudicarien ben aviat, perquè els treballs puguin començar abans que s’acabi el 2008" (sic). Estem a gener del 2010, i el màxim que han fet allà, va ser utiitzar l’estructura com a tanca publicitària per a una cervesa.
.
Doncs bé, ens diuen que la Masia necessita per acabar-se uns 8 milions d’euros, mes 1 miló mes pel mobiliari i pel tractament d’aigües; i la veritat és nosaltres opinem que és un preu altíssim i difícilment justificable.
.
Ho diem perquè avui en dia, en el món de la construcció (crisi a banda), els preus no tenen molt marge (en condicions normals) per a poder oscil.lar, i per m2 segons la tipologia a construir els preus estan molt marcats, i de cap manera es poden acostar al preu per m2 que ens volen fer creure els nostres dirigents.
.
Aquesta tipologia d’obra, sense cap tipus de complicació a nivell de terreny, accessos, etc, per molt que els acabats puguin ser d’un nivell alt, no pot anar mes enllà dels 1.000 € o 1.100 € el m2, amb el moviment de terres, la fonamentació i l’estructura inclosa. O sigui que amb 6 milions d’euros o una mica mes, tindriem tota la Masia feta.
.
Ara resulta que ens diuen que per acabar els 6.000 m2 de superfície a Masia, mobiliari a banda, es necessiten 8.milions d’euros, o sigui uns 1.300 €/m2. Entenem que aquest preu, amb el moviment de terres fet, la fonamentació realitzada i l’estructura completament aixecada, és una presa de pel.
.
En condicions normals, sense la intervenció de cap element que distorsiones cap preu (intermediaris, comissionistes, etc…que entemen que no hi són), de cap manera el preu per a la seva finalització, pot acostar-se als 8 milions comentats.
.
Un preu mes ajustat a la realitat per a finalitzar la Masia, sortiria d’entrada d’aplicar una reducció per l’obra ja realitzada (moviments de terres, fonamentació i estructura) en aquest cas sobre un 20%, al preu per m2 que es pot aplicar per a la construcció d’un edifici amb aquestes característiques; O sigui s’ha de reduïr el 20% dels 1.100 €/m2, i ens dona un preu orientatiu de 880 €/m2, molt lluny del preu de 1.300 €/m2 que ens volen fer creure.
.
Aquest preu de 880 €/m2 multiplicat pel 6.000 m2 de superfície, ens donaria que per a finalitzar la Masia del segle XXI, serien necessaris 5,3 milions d’euros mes el import del mobiliari, i no els que ens diu la directiva, que seria un preu del segle XXII .
.
Visca el Barça
.
Joaquim Molins Un Crit Valent!!!

4 comentaris:

Sílvia ha dit...

Hola!
Quan es toquen tants diners s´ha de deixar ben clar totes les partides. Així ho hauria de fer el Barça.
salutacions
sílvia

joseagustin ha dit...

Sis Copes de més tenen la culpa de tot, ells pensen que amb l´alegria que té tothom per els tituls, fiquem 1, qui diu 1, diu 2 milions de € més a un presupost i no passsssa res, parafrasejant una escena de Santiago Segura al entrar a un Bar dien " ALEGRIA, ALEGRIA QUE LLEGA TORRENTE, de la seva segona pelí sobre aquest caspos protagoniste, bé això mateix deuen pensar al Jan i al seu alter ego Joan Oliver.
El amic Quim sabra si aquest tema del que parla hagués anat per un altre camí, cas de no haver guanyat tants títuls, sospito que si, que no ho haguessin volgut colar de manera tan clara una diferencia de diners tan fora de lloc.
Per menys, al Sr Nuñez li haguessin montat un pollastre de cal Deu, però ara, sembla que tot si val, sort que en tenim de gent com el Quim Molins i en Jordi Medina, que amb les mateixes Copes que d´altres, no pululen per l´oasis català i viuen tocan de peus al terra.
On és tothom?, ara no és temps d´anar a la platja, la oposició no fa la seva feina, els diaris no volen perdre la vende de productes marca Barça,i el pobre soci viu a la inopia, feliç, això si, però si és descuida una mica, li vendren fins i tot, el seu seïent i li diren que és pel seu bé. QUINS COLLONS QUE TENEN!

Albert ha dit...

Com dius, tot plegat és ben estrany.
Fa temps que a aquest club li falta transparència i aquest n'és un exemple més.

Adéu!

Anònim ha dit...

Si us plau, prou oscurantisme.
Prou mentides.
El Barça mes guanyador de la història no mereix uns directius i executius tant mentiders i aprofitats.