divendres, 16 d’abril del 2010

Perquè ningú enten als pericos?

Dissabte vàrem donar un cop de puny a la taula de la lliga, amb una nova victòria al Bernabéu, la cuarta en set anys (i serien 5 en 10 anys si Losantos Omar a la temp.2000-2001, no hagués anul·lat injustament aquell gol de Rivaldo al temps de descompte).
.
I també vàrem sumar els 3 punts de dimecres passat, en un partit plàcid que serà recordat indiscutiblement pel gol des del mig del camp d’en Pedro.
.
Però ara toca jugar amb l’Espanyol, que ens esperen com cada any, amb ganes tal com confesen, per a poder fastidar-nos.
.
El que queda ben clar sempre, és que ells (jugadors, directius, seguidors… de l’Espanyol) poden dir i declarar el que vulguin sobre el Barça, institucions (Ajuntament de BCN i Generalitat), mitjans de comunicació, ofenent a la que poden o intentar menysprear-nos o menystenir-nos, i ens ho hem d’empassar i callar.
.
Es clar, després es queixen que no tenen suficient suport, que no es senten estimats, que no els fan prou cas, etc, amb unes cantarelles ja "cansines".
.
La gent d’Un Crit Valent, i la majoria de barcelonistes esperem guanyar un cop més al espanyolistes, ara ja la seva nova seu a Cornellà-El Prat a la bonica comarca del Baix Llobregat, tal com ja haviem fet Barcelona als camps de Sarrià i al Lluís Companys de Montjuic.
.
Amb els números freds de les estadístiques dels darrers 20 anys a la mà (9 victòries i 7 empats) i amb el futbol que estem desenvolupant, sóm clarament favorits, però com sempre hem de superar el plus de ràbia (o mala llet) que hi gastaran.
.
Entenem que l’Espanyol i part de la seva gent, mai ha sabut conviure amb amb la resta del territori, i que sempre ha buscat escuses exteriors per a justificar els seus fracassos esportius i socials durant molts anys.
.
A gran part del poble català els costa entendre la filosofia d’aquest club que:
.
- Com a club català de futbol es diu Espanyol;
- Ells poden criticar, i que no suporten una crítica;
- Els va costar anys i anys catalanitzar el nom i el seu himne;
- Tenen un president que fa anys i anys que anuncia que plega i que no ho fa mai;
- Es nega a vendre entrades a seguidors i afeccionats correctes del Barça, per no saber controlar l’accés dels Boixos;
- Partit rere partit permet i recolça que s’escolti el Put…Barça i Put.. Tv3, o pitjors; i després volen i demanen comprensió;
- Es neguin a portar una petita senyera, es col.loquin la bandera d’Anglaterra;
- Que desconeixent l’origen (com altres clubs) dels seus colors blanc i blau, es creuen la invenció de mitjans dels anys setanta fent creure que són en honor de l’Almirall Roger de Llúria;
- Que per guanyar uns anys d’història menteixen sobre la seva creació/fundació que va ser a l’any 1909, i no a l’any 1900 com diuen;
- Etc.
.
Visca el Barça
.
Joaquim Molins
.
Imatge: diverses pàgines d'internet, autor desconegut

16 comentaris:

Noah F. Sohn ha dit...

Sobre el partit, jo crec que n'hi han clarament dues prioritats:

1. Que tothom retorni sà i estalvi. Amb el perfil i la mala baba que gasten a Can Perico, crec que no només estarien encantats de guanyar-nos, sino també de causar-nos alguna baixa important pel que queda de temporada. Digueu-me mal pensat però, vist els darrers enfrontaments i la evidència de que semblen guardar tota la testosterona que no posen amb el Madrid per jugar contra el Barça,surtir-ne'n vius serà la millor noticia.

2. La victòria. Seria un cop de puny brutal a la taula guanyar a camp de l'equip més filomadridista de la lliga -amb excepció del Castilla, clar-. Si ens emportem els 3 punts de Cornellà, no veig lliga suficient per què el Barça punxi 2 cops en 5 jornades.

jordiasturies ha dit...

Si me permeteu "copypastear", jo dic aixó en la meva bitácora avui:

"...es fundamental ganar el partido. No sólo por la perogrullada de que hay que seguir sumando, sino también porque el mensaje para el otro lado del puente aéreo estaría claro: más os vale seguir ganándolo todo, porque por nuestro lado no va a haber fisuras. Para obligarles a seguir usando el recurso del clavo ardiendo hasta que se acaben quemando. Y a largo-medio plazo, no estaría mal ganar jugando un buen partido además, para romper una tendencia de los últimos años según la cual el Barça no juega buenos partidos ante su rival local, incluso perdiendo o empatando en momentos incómodos. Supondría dar un golpe anímico a los espanyolistas, que en un futuro no afrontarían estos derbis con tanta moral."

Anònim ha dit...

Avui s'ha de guanyar als periquitos per donar un cop (quasi) definitiu a la lliga. Els de l'Espanyol s'utilitzaran amb duresa, així que nosaltres no hem de caure en la seva trampa.

¡FORÇA BARÇA!

Salutacions.

Unknown ha dit...

Deixem-nos de declaracions politicament correctes, de la mateixa manera que ells ens volen fastidiar i faràn el possible perquè no guanyem la Lliga jo els vull veure podrint-se a segona de per vida. Va sent hora que els nostres dirigents diguin les coses tal com toca, ells ens maltracten i nosaltres hem de repondre, el puto espanyol a segona i si potser a regional.
En quant al seu president, jo fa temps que boicoteixo els productes Dani, un tio que insulta el club que porto al cor, no es mereix que li doni un euro a guanyar.

Sílvia ha dit...

Hola!
La complexitat d´un club, una mostra més de la condició humana.
salutacions
sílvia

Unknown ha dit...

No haurien de baixar a segona, haurien de desapareixer. Han tirat a matar i a provocar i en canvi contra el Madrid no ho fan. Catalans? Noooo, són uns espanyols de m...

Albert ha dit...

Molt d'acord amb el post. Avui han demostrat que són com un filial del Madrid, perquè tot i no jugar-s'hi res, han sortit com si fos una final.

De veritat són del 1909? No ho havia sentit mai, però no m'estranyaria.
Adéu!

joseagustin ha dit...

Després de veure el partit, tinc clar que em tingut sort de no perdre cap jugador per entrades violentes, Osvaldo semblava haver pres no sé que beguda o liquid fàcilment inflamable, anava calent amb el Piqué tota l´estona. Voldren donar les gracies per no rebre cap gol a la moreneta i demararan disculpes al R. Madrid per no haver estat capaçus de guanyar al Barça.
Tranquils ja guanyarem la setmana que ve

Anònim ha dit...

A segona oee, a segona oee! I que suprimeixin el Hatrick Espanyol de TV3 siusplau...igualment ningú ho mira i ells continuem amb el pu** Barça i pu** TV3, que els bombin a aquesta gentussa envejosa, traïdora i ruí!

Visca el Barça i visca Catalunya!!!

Josep Manel Laliga ha dit...

Crec que no s'entenen ni ells mateixos.

barley ha dit...

Fins quan? Fins quan els ciutadans de Catalunya haurem de suportar que els patriotes es caguin una vegada darrera l'altra en la nostra llengua? No hi ha cap persona humana en el blog, ni tan sols el Molins aquest, que sàpiga escriure dues línies sense cagar-se en el Pompeu?

Fins quan els catalans de bé haurem d'aguantar aquesta situació? Tan barcelonistes i tan poc respecte per la nostra llengua? Així hem de fer pàtria?

Primer, poseu-vos a estudiar ortografia i sintaxi i, després, una mica d'història.

Això és una vergonya!

Anònim ha dit...

Home Barley, tampoc cal ser tan crític, crec que es millor escriure amb alguna falta d'ortografia que escriure en espanyol directament, i suposo que no tothom ha tingut la sort d'estudiar el català, i prou fa en escriure'l el millor que pot.
millor una crìtica constructiva, per exemple corregint errors, que no anar a sac amb els que els cometem, jo el primer.
Visca el Barça i visca Catalunya.

Noah F. Sohn ha dit...

Totalment d'acord amb l'últim comentari. Potser, barley, no hi penses que n'hi ha que en tenen/tenim una edat en la que vam patir la falta d'una docència adecuada en català. Crec que d'aquí (si més no, pels qui vam créixer amb un sistema educatiu que no ensenyava pas en català), es d'on venen molts dels problemes.

I aixó no crec que sigui tant reprovable. No almenys des d'una posició tan destructiva com la que tu mantens.

Unknown ha dit...

Barley? Vostè és català i de l'Espanyol? Jo no ho entenc. S'imagina el Real Español de Bilbao. Jo no.
I si no és vostè de l'Epañó (perdoni, és tal com ho pronuncia la seva patriòtica afició) no entenc el seu comentari tan cultureta.

Un Crit Valent! ha dit...

A tots, moltes gràcies pels vostres comentaris.

barley ha dit...

Miri, Joan, si vostè no entén que un català pugui ser de l'Espanyol, què vol que li digui? Una mostra més d'ignorància.