dimecres, 15 de setembre del 2010

Xavi és molt bo, ….però Messi és el millor

Des de fa unes setmanes s’ha mal instaurat en la premsa nacionalmadridista que si o si, el guanyador de la Pilota d’Or d’enguany ha d’anar parar a les mans (o als peus) d’un jugador "patrio", per haver guanyat el Mundial de futbol de Sudàfrica aquest estiu.
.
Molts anys hem vist injustícies en concedir aquest premi (i d’altres) a jugadors que creiem que no havien fet prous mèrits durant tot l’any, per davant de jugadors que si que ho haurien merescut tant pel seu joc, com pels resultats obtinguts.
.
Però ara es fa campanya per a "espanyolitzar" el joc de Xavi i d’Iniesta, pels mèrits contrets amb la selecció espanyola i no pas amb el Barça, tapant així i minimitzar el seu joc al nostre club.
.
I a sobre el que és més pervers, és que fins i tot ja diuen que pel cas que no guanyessin la Pilota d’Or, el següent de la seva "llista" ha de ser Sneijder o fins i tot Robben, subcampions del Mundial, però com a guanyadors de la Champions amb l’Inter (de Mourinho), com excusa pel seu passat madridista, i perquè van evitar (injustament) que el Barça pugués jugar i potser guanyar la final de la Lliga de Campions al Bernabéu.
.
"Espanyolitzant" o fent-se seu el joc de Xavi i d’Iniesta, magnífics jugadors, dels quals en cap cas nosaltres volem minimitzar la vàlua del seu impressionant futbol, volen amagar el joc brutal de la temporada passada i de l’inici de l’actual, de la també nostra estrella: Messi.
.
La Pilota d’Or i el FIFA Worl Player, que ara s’han ajuntat, són per a premiar el joc, el futbol i la trajectòria d’un jugador al llarg d’un any, i no com a premi d’un sol campionat (per molt important que sigui) de tres setmanes.
.
Al 2006 va fer molt mal al futbol que el galardonat fos injustament Cannavaro, per molt que guanyés amb Italia el Mundial, i la lliga amb la tramposa Juventus, per davant d’altres com Ronaldinho (a l’inici dels seu declivi) guanyador de la Lliga espanyola i de la Lliga de Campions, juntament amb Eto’o o Deco.
.
Messi va acabar la temporada passada com a Campió i màxim golejador de la Lliga, semifinalista (eliminat injustament) i màxim golejador de Lliga de Campions, i Bota d’Or com a màxim golejador europeu, i amb el "parèntessi" estival ha tornat un altre cop amb gols a la Supercopa d’Espanya, a la Lliga i a la Lliga de Campions. Ells mateixos.
.
Per tant Xavi és molt bo, i Iniesta, i Valdés, i Puyol, i Piqué, i Busquets i Pedro, però Leo Messi és el millor jugador de futbol del món d’aquests moments.
.
Visca el Barça
Joaquim Molins

8 comentaris:

Laura ha dit...

Totalment d'acord amb tu. Messi està per sobre de tots. A Sneijder l'avala el triplet, a Iniesta el gol a la final del Mundial però és que a Messi l'avalen les infinites jugades que ens fan posar d'empeus més d'una vegada en cada partit.
Si li donen me'n alegraré molt, si no, no passa res. Per mi aquests trofeus no tenen gaire prestigi...

Albert ha dit...

Sens dubte Messi hauria de repetir. Però com que malauradament està instaurat aquest sistema que compta els títols a nivell col·lectiu, Xavi i Sneijder tenen més possibilitats.

D'altra banda, crec que a Iniesta només el salva el Mundial, perquè amb el Barça no va estar fi.
Adéu!

Unknown ha dit...

No podem "criminalitzar" Xavi, Puyol, Piqué, Iniesta, Pedro...perquè hagin fet "la roja" campiona del mon. Aquest debat de la collons de pilota d'or, només ens pot portar a crear divisiones entre "messistes", "xavistes" i "iniestistes", caient en el parany que ens posen des de la caverna: ¿ens hem d'oposar, rebutjar i combatre una posible (i prou merexcuda) candidatura d'Iniesta, només perquè és el candidat de "les Españes"...? Ho trobo tot plegat molt negatiu pel barcelonisme.

Un Crit Valent! ha dit...

@Laura i @Albert
D'acord també amb el que heu escrit.Gràcies

@Guillem:
Ei, que nosaltres no criminalitzem a cap jugador, per participar amb la roja. Només creiem que si el "collons de pilota" (com escrius) ha de ser pel millor jugador del 2010, per nosaltres i sense desmereixer a cap altre dels nostres jugadors, aquest és Messi.
Gràcies

Jose Luis Rodríguez Beltrán ha dit...

No matreveria mai a dubtar de que Messi és el millor jhador del Món... però hem de fixar tambñe d'altres horitzons i aquest és Xavi... es mereix i molt aquest guardó... crec que ha estte el seu any.. i la cita mundialista crec que influeix, pe`ro per sumar... i Xav va sumnar molts punts... sincerament ja és hora que Xavi tingui el seu reconeixement..´. és ara o mai...

Anònim ha dit...

tiene toda la razon y estoy con su comentario y deberian de darselo a messi por todo lo que hace por el barça ya que los que juegan junto a el se ven tan buenos como el.

joseagustin ha dit...

Messi és sense dubtes el millor del món, estic d´acord. Ara, per fotre a la caverna de Madrid, voldria la pilota d´or pel Xavi. 1er, més a prop no la tornarà a tindre mai més 2º per més que a Madrid ho poguin vendre com que ha sigut per haver jugat a la roja i guanyar al Mundial, la veritat, i fora d´Espanya és veure així, sera el primer jugador català i de la pedrera que ho guanyar, cosa que ja mai ho podrà ser ni Raulito ni cap jugador de la pedrera de la capital 3ª Molts dels gols del gran Messi, surten de un gran pase, només a l´abast d´un cervell com el de Xavi, sinò de qui

Anònim ha dit...

Ho sento però no puc estar d'acord amb certes afirmacions del teu post.

I és que per una vegada que el altiplà reconeix virtuts a un català no hauríeu de criticar-ho i si saber celebrar-ho.

Al meu poble hi havia un pagès que criticava algunes dones perquè, deia, que ni plegant duros estaven contentes.

¡No voldríeu pas ser com elles!

Gigio