dimecres, 1 de desembre del 2010

EL MILLOR PARTIT DE LA HISTÒRIA ?

Dilluns a la nit vem ser molt feliços. Fer-li cinc gols al Madrid, assolir el liderat, veure el “tarannà” dels blancs, fer-ho amb deu jugadors del planter ... Aquests 111 anys d´història no mereixien menys.

.

Però si per alguna cosa es recordarà aquest matx és per l´excel.lència sublim del joc : el control, les passades, les parets, la velocitat d´execució ... fins arribar a porteria tants cops com vàrem voler. S´està debatent si és el millor partit de la història del Barça.

.

Us suggereixo un divertimento : des d´aquestes línies proposem deu partits que ens semblen – quasi – perfectes ; no tant pel resultat o per la trascendència ( no surt Wembley, ni Basilea, ni París ... ), sinó pel joc. Juguem?

.

- 1959. Copa d´Europa. Wolwershampton-2, Barça-5 ( els “pross” anglesos fan el passadís als jugadors del Barça camí dels vestidors )

.

- 1974. Lliga. Madrid-0, Barça-5 ( l´equip de Cruyff els fa una maneta en el declivi del Generalíssim ).

.

- 1978. Recopa d´Europa. Barça-3, Anderlecht-0 ( el Barça remunta per penals el resultat de l´anada, tot camí de Basilea ).

.

- 1.990. Lliga. Ath. Bilbao-0, Barça-6 ( amb quatre gols d´Stòitxkov, la primera part és un rondo gegant i un recital de verticalitat ).

.

- 1991. Recopa d´Europa. Barça-3, Juventus-1 ( després d´avançar-se la Juve, la segona part és d´un futbol extraordinari ).

.

- 1.993. Champions League. Barça-4, Dynamo Kiiv-1 ( en la major demostració ofensiva del Dream Team, es remunta un 3 a 1 de l´anada ).

.

- 1.994. Lliga. Barça-5, Madrid-0 ( amb hat trick de Romario, el Barça torna a fer la maneta 20 anys després ).

.

- 2009. Champions League. Barça-4, Bayern Munich-0 ( amb els quatre gols a la primera part, és la primera gran exhibició europea del “Pep Team” ).

.

- 2009. Lliga. Madrid-2, Barça-6 ( la major golejada al feu blanc, que resol la lliga del triplet amb una exhibició de Messi i companyia).

.

- 2009. Champions League. Barça-2, Manchester Utd.-0 ( domini absolut a Roma sobre el campió Anglés en la tercera Champions ).

.

Són deu meravelles, deu joies del futbol. Jo, honestament, em quedo amb aquest 5 a 0, sublim, excel·lent ... ART !

.

Visca el Barça

Jordi Medina.

.

Enlace versión en castellano clicka aquí

7 comentaris:

plataforma persistirem ha dit...

FELICITATS BARÇA

Amics d´un crit valent, us recomanem la lectura d´aquest article

http://cappadt.blogspot.com/2010/11/si-el-futbol-no-es-alegria-no-sirve.html

Un Crit Valent! ha dit...

És per estar orgullosos del nostre Barça, veure i escoltar com ho han vist i viscut, amb la imparcialitat de la resta de la gent del PLANETA.

Sílvia ha dit...

Hola
Tots estem molt contents (bé, excepte els de blanc ;)
El millor? és difícil de dir. Va ser un dels millors.
Salutacions

Albert ha dit...

No crec que sigui comparable el Barça dels anys 60 amb l'actual, perquè la manera d'entendre el futbol ha evolucionat molt.

En qualsevol cas, jo hi afegiria la primera part del partit contra l'Arsenal del partit de Champions de la temporada passada. El resultat va ser de 2-2, però vam veure un espectacle.
Adéu!

joseagustin ha dit...

Per mi sens dubte el millor partit ha sigut aquest, no tant per els seus 5 gols, sinò pel ball al centre del camp que li hem donat al R. Madrid. Per mi el segon és la final de la Champion que li varem clavar al Manchester United, tambè pel nostre joc i la cara d´impotencia del Wayne Rooney i C.R7.
El trecer, i no surt aqui, és el partit al Santiago Bernabeu de la temporada 93-94, amb un sol gol de G. Amor a pase de Hristo, només podiem guanyar, sinò la lliga estava perduda. Després del gol, el Johan va fer aquell moviment amb les mans que tots bé coneixem, la resta del partit va ser un rondo per tot el camp, sense fer gols, això si, però un ball amb tota regle veien com arribaven tard sempre els jugadors del R. Madrid. I és ben bé aquella famosa frase del Johan " SI TU TENS LA PILOTA, AL CONTRARI NO LA TE

Josep Manel Laliga ha dit...

Deu meravelles, deu joies... Com els deu anys de la Penya Blaugrana de Santa Oliva.
Felicitats a tots els culés per tenir l'equip que tenim.

Unknown ha dit...

Aquest equip supera al mal anomenat dream team. Aquest equip no viu dels errors dels altres equips (Madrid, Deportivo) i dóna la cara sempre.