dimarts, 9 d’octubre del 2012

Mediapro com el NODO del 28 de Desembre de 1975

La lamentable realització televisiva del Barça-Madrid del passat diumenge 7 d’octubre, amagant la reacció del públic del Camp Nou a l’arribar al minut 17 amb 14 segons, ens porta en el temps a com el NODO va emetre el resum del Barça-Madrid del dia dels Inocents del 1975, quan feia només 1 mes del mort del Dictador Franco, on no van sortir ni imatges de les Senyeres i ni cap comentari sobre elles.
.
He revisat el Capítol 19 de l’Aquest Any Cent!, magnífic programa realitzat per TV3 per Antoni Bassas, Xavier Bosch i Eduard Boet pel Centenari del Barça, el dedicat al Barça i la democràcia, buscant  on en Joan Granados directiu del Barça i amb els anys Director General de la CCRTV, explicava com van preparar aquella acció “subversiva i reivindicativa” segons les seves paraules, pel Barça-Madrid, on es volia que es tornessin a veure Senyeres al Camp Nou, cosa que no succeïa des dels temps de la 2a República.
.
La 1ª sorpresa, encara que relativa, ha estat recordar que en Jaume Rosell, pare del President Sandro Rosell, i un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya, va ser un dels “instigadors” juntament amb el propi Joan Granadors d’aquella acció.
.
I la 2ª es que van contactar amb en Jacint Borràs i amb més de cent entitats socials per a la fabricació de més d’un miler de Senyeres. El número pot semblar petit, però és que es partia de cero.
.
El partit es va retransmetre per Televisión Española, i l’èxit de l’acció reivindicativa va ser espectacular perquè no era esperat i va agafar desprevinguts a tots, i es van poder veure les Senyeres, evidentment en blanc i negre repartides per tota la 1ª graderia i per l’antiga general de la 2ª gradería del Camp Nou, en diverses fases del partit, però sobretot en els gols de Neeskens i de’n Rexach.
.
Val a dir que les imatges televisives d’aquell partit no han tornat a veure la llum, i el que ha quedat per a la història, és el trist i manipulat resum del NODO passat per les tissores de la censura.

 
Quina gran innocentada.
.
Que Mediapro ara no ens parli ni del llibre d’estil ni de res, al minut 17 amb 14 segons la notícia impactant en aquell moment estava a la grada on desenes de milers de seguidors cridaven INDEPENDÈNCIA i aixecaven les seves Senyeres i Estelades, i no a la gespa.
.
I curiosament va anar d’un pèl que no acaba igual que l’any 1975, amb en Pedro emulant a Rexach que va marcar el gol de la victòria al darrer instant del partit amb una espectacular volea des de fora l’àrea.
.
Salut i Visca el Barça
.
Quim Molins
.
Foto: Seguí, www.fcbarcelona.cat
.
Enlace castellano clicka aqui

12 comentaris:

Marçal Lorente ha dit...

Gran port Jaoquim, sembla mentida que una productora catalana ho censurés de la manera que ho ha censurat. Si ho hagués fet una productora de Madrid portaríem 5 dies parlan d'ella.
Lamnetable

Artur ha dit...

Magnifica feinada que t'has currat!!
Sembla mentida que no poguessim expressar els nostres sentiments!!

Per cert quin cacau d'en Charly!!

Serrat ha dit...

Està molt bé.

Ja saps que per als troskistes-leninistes-estalinistes-putinistes el mercat està per damunt de tot. No tenen pàtria.

Pacual Jordi ha dit...

Perquè dsprés diguin que no volem l'IDEPENDÈNCIA........ja esta bé, ja n'hi ha prou d'aquesta gent

August ha dit...

Bona recerca, ben treballada.
La història és quelcom fantàstic, si t'hi dediques, surten mil i una situacions de novel·la, com aquesta. I si t'hi poses a pensar, la realitat supera sempre la ficció.

Res, com bé dius, No-Do del segle XXI. Fa fàstic la manipulació dels mèdia. Encara que, lamentablement, tots prenen partit.
Què hi farem!

J.Salvat ha dit...

Molt bó!!!!

E.Fega ha dit...

L'he llegit i m'ha agradat moltissim!!
És increïble el poc o gens q hem evolucionat en tants anys d'Història!!i que una empresa catalana reprodueixi el NODO... Manda collons!

Kike ha dit...

Més del matéix....rés estrany amb aquesta gentussa. Aixó si, ja veurás en el partit de tornada el mosaic Merengón i les banderes "fatxéspanyoles"....

Elies V ha dit...

M'ha agradat molt.
Felicitats.
Una abraçada.
Elías

J.Pons ha dit...

Extraodinari document,que una vegada mes demostra que nomes es diu lo que interesa.

Gracies!Joaquim

J.Gil ha dit...

Crack!!!!

Carol ha dit...

Eres todo un catedrático del Club, gran video.
Olvidar el pasado es dar pié a cometer los mismos errores.