divendres, 12 d’abril del 2013

70 anys d’ajuts estatals al Real Madrid


Foto: Història oculta del Real Madrid (2013) de Carles Torras
Segons ha informat el diari anglès The Independent (clicka aquí), la Comissió Europea en el marc de l’anomenat Fair Play Econòmic, ha iniciat una investigació sobre possibles ajuts públics il.legals al Real Madrid.
 
La veritat és que molts pensem que la financiació estatal, legal o no, al Real Madrid ha estat una pràctica habitual des de diverses administracions i organismes públics, a partir de l’arribada a la presidència del club de Santiago Bernabéu al 1943, i portada a l’extrem durant la presidència de Florentino Pérez.
 
Els primers ajuts, segons explica Relaño al seu llibre “Nacidos para incordiarse”, van consistir en les facilitats per a comprar els terrenys on aixecarien el Nuevo Chamartín. Van fer unes valoracions econòmiques favorables d’uns terrenys expropiables i van cobrar per la cessió dels metres quadrats que afectaven al vell camp, per a urbanitzar els nous carrers, a l’Ajuntament de Madrid.
 
En Carles Torras al seu llibre “La historia oculta del Real Madrid” descobreix el pagament via la DND, de quasi un milió de pessetes, l’any 1957, per a financiar l’obra de la il.luminació del Estadio Bernabéu.
 
El següent organisme públic disposat a “ajudar” va ser TVE, que des de començament dels anys 60 i al llarg de quasi dos dècades, pagava un milió de pessetes al Real Madrid per cada retransmissió que li fes de futbol o bàsket. Curiosament, la resta de clubs no cobraven sinó que havien de pagar.
 
També hi ha altres ajuts puntuals, com aquella publicitat d’Iberia a l’equip de bàsket dels anys 80, o el recent Visit Spain ministerial.
 
El problema actual prové de 1996, on per a solucionar que s’havia permès al Real Madrid a començaments dels anys 90, aixecar part de l’ampliació realitzada, sobre terreny públic, es va signar un Pla Especial revaloritzant uns terrenys, entre Ajuntament i Club.
 
Les quatre torres d’accés al tercer anfiteatre, així com part de la projecció vertical de l’ampliació, quedaven fora dels terrenys propietat del Club, i aquest a més, no va construir el pàrking al qual s’obligava.
 
La financiació estatal, legal o no, al Real Madrid ha estat una pràctica habitual
 
Entremig tenim l’escandalosa requalificació de la Ciudad Deportiva, on d’uns terrenys tipificats d’equipaments i comprats a l’any 1960, l’Ajuntament i la Comunitat li van donar al Madrid més de 150.000 m2 de superfície edificable, i aconseguir així més de 500 milions d’euros: Pelotazo!
 
I ara volen aconseguir que els terrenys municipals de la Castellana, expropiats per a vials, es transformin per l’actuació del poder públic municipal i autonòmic en part de l’ampliació del nou Bernabéu.
 
Salut i Visca el Barça
 
Quim Molins
 
Enlace al castellano clicka aquí 

16 comentaris:

Pedro ha dit...

Ten cuidado con el pasado o los periquitos sacaremos la recalificación del Estadio de Les Corts y la compararemos con la de Sarriá, mucho mejor zona, por cierto y con un coeficiente de edificabilidad un 50% inferior

J.Pascual ha dit...

No cal dir res mes..........gràcies Quim.

Una abraçada BLAUGRANA.

xgl ha dit...

Si voleu dades concretes sobre ajudes estatals al RMadrid, llegiu el que explica @qmolins xav.cc/c52b9

Xavi (Móstoles) ha dit...

Siempre ha sido así compañero, gracias por la info.

Oriol ha dit...

Ja hi som Joaquim, no eren ajuts, eren obres de beneficiència a persones desvalgudes, desemparades i que necessitaven del pare feixista i el tiet nazi per poder fer que milions de persones analfabetes i curtes de gambals, poguéssin somriure al veure com: el equipo que representaba la nación española campeaba por el mundo y bla, bla, bla ... Pensa que no tenien mar, estaven allà al mig d'enlloc pobrets i que sense aquests ajuts haguéssin estat res i més. Jo soc partidari dels ajuts a les persones mentalment necessitades, jo et demano reflexió i que modifiquis aquest article tendenciós, i si no vols fer-ho per mi, fes-ho pel Caudillo por la Gracia de Dios. Gracias Joaquin y ARRIBA !!!!

silvia g ha dit...

Pues vaya ya no es un club limpio fuera del campo q tambien se aprovecha supuestamente de dinero publico, ya es buena la dicha poco pan para tanto chorizo

eladio ha dit...

Si es lo que tienen los mesetarios es lógico y normal.

Diego Romero ha dit...

Pero esto ya lo sabiamos aqui nosotros sobre todo los que tenemos una edad.força barça

M.A.R.R ha dit...

Gracias, al final sus "manipulaciones históricas" salen a la luz.

M.A.R.R. ha dit...

Grande Quim destapando las mentiras del Real Trampas, el mayor fraude deportivo del mundo.
Atención porque también tenían comprado el periodismo: http://marbcn2510.blogspot.com.es/2012/12/periodismo-al-servicio-del-real-madrid.html

J.Pons ha dit...

Moltes gràcies Joaquim, excelent resum, ja era hora que sortis

Llibert Català ha dit...

Als senyois de la comissió europea això els importa una merda.

Agus ha dit...

Com sempre!, ben redactat, i, sobretot excel.lent en l’àmbit informatiu!, si Senyor!, les coses com són!

Míguel Ángel ha dit...

Quim,

dejo para tus seguidores algo que les dará alergia, el Barça jugando de blanco, jajaja: http://xurl.es/v3cl4

Ito ha dit...

Zas...en toa la boca!!!

Benito ha dit...

no pares sigue, sigue