dijous, 26 de maig del 2016

Política i fútbol de la mà

Llotja Final Copa del Rei 2016
Està clar que ben entrat el segle XXI política i esport haurien de seguir camins separats, però a Espanya no és possible.

I el pitjor és, que els que més repeteixen aquest "mantra", són els que més s'entesten a que vagin de la mà.

Als barcelonistes ens acusen per tots costats, de voler polititzar l'esport per les nostres ànsies nacionalistes; Però aquests mateixos acusadors callen quan altres clubs, polítics i periodistes fan el mateix, o fins i tot més, amb les seves ànsies espanyolistes i d'uniformitat territorial.

En vigílies de la celebració de la Final de la Copa del Rei (sic) hem assistit a l'actuació de la delegada del Govern a Madrid, amb l'enèsim intent de cohartar amb mentides, actuacions dels barcelonistes; En aquest cas la llibertat d'expressió dels seguidors, intentant prohibir amb absurdes excuses les banderes estelades a la Final de la Copa.

Els curiós dels que insisteixen una i altra vegada en no barrejar política i esport, ho fan comentant i defensant el nom del Campionat d'Espanya com la Copa del Rei, polititzant directament amb el nom. A la resta d'Europa, aquesta competició porta el nom o del país, de la Federació, o fins i tot una marca publicitària.

També m'agradaria comentar la imatge de la llotja amb l'ajudant militar del Borbó, enmig de les autoritats. Destacava massa enmig de les autoritats polítiques, socials i esportives. Potser si havia d'acompanyar al Rei que no anava d'uniforme, el seu ajudant tampoc havia de portar-lo.

Convé recordar, que si en la història del futbol espanyol algun club ha utilitzat la política per a prosperar a nivell social, a nivell esportiu, a nivell econòmic, etc ..., aquest al llarg de més de 70 anys ha estat el Reial Madrid, amb ajudes de tot tipus des del ja llunyà 1943 fins fa pocs mesos.

Que no s'oblidi que la Comissió Europea va confirmar que el RM va rebre il·legalment ajudes públiques per valor d'uns 25 milions d'euros i que ha de tornar; I per a mi. aquests "favors" també és una relació de política i futbol.

I malgrat tot CAMPIONS

Salut i Barça

Quim Molins @qmolins @uncritvalent_of

Versión en castellano en la web de La Ronda www.laronda.es 

CLICKA AQUÍ