divendres, 10 de juliol del 2009

L'economia del Barça, tocada

Encara que la gent no ho vegi, perquè qui té possibilitat per a explicar-ho no ho fa, el Barça està en una situació econòmica delicada, i no és per haver fet el triplet.
.
Mentrestant sembla que el President i la junta directiva, estan més preocupats en decidir qui serà el candidat de continuitat, que intentarà amagar el resultat de la mala gestió econòmica d’aquests anys.
.
Davant de l’augment espectacular d’ingressos que ha conseguit la gestió d’aquesta directiva, no s’ha d’amagar l’augment igual de despeses que han provocat.
.
Els risc que hi ha avui en dia, és que mentres les grans despeses anuals del Club són fixes i per molts anys, certs ingressos podrien davallar per la crisi econòmica i altres no estan garantitzats.
.
Ara no serveix dir (com fan alguns “palmeros”) que ens trobem amb un “desajust” per haver pagat una quantitat tant elevada (per sort) en primes, o que es varen haver de pagar els milions de la sentència del cas Sogecable.
.
Com va dir el mateix President: “Al loro, que no os embauquen!”, aquests “palmeros” ens parlen d’una magnífica gestió econòmica d’aquesta directiva, i per l’altre ens enterem que s’està negociant ampliar i/o renegociar nous crèdits.
.
I a tot aixó que hi diuen els responsables econòmics, doncs tant els anteriors (el dimitit i l’actual directiu) com els actuals, doncs res, miren cap un altre cantó, i continuen dient que ho fan molt bé.
.
Després de l’autocomplença esportiva, ara toca l’autocomplaença econòmica.
.
Aixó no vol dir que Un Crit Valent, estigui per un model que comporti un malgastament de diners, a base de d’un endeutament monumental, sino que el model actual del Barça és molt bó, però ajustant la despesa.
.
I una setmana després el cas Eto’o continua, i el President continua parlant pels descosits, i repetim que potser l’entrenador hauria d’haver dit alguna cosa.
.
Visca el Barça Joaquim Molins

14 comentaris:

joseagustin ha dit...

Hi ha una dita que diu que un és esclau de les seves paraules i amo dels seus silencis i el presi a la que pot i veu un micròfon, ufanós com és ell, dispara amb bala, però en realitat, li tremola tot el cos de por. Ha guanyat el triplet(bé, ell no)i no li ha fet cap servei, ni les institucions, Ajuntament i Generalitat recalifiquen els terrenys del Mini,Don Florentino tapa els seus exits omplin espais de diaris i T.V amb Cristiano, Kaka i Benzema....i ell sense un PUTO € per gastar amb jugadors. Com diuen els companys d´un crit valent la caixa del Barça está buida i aqui ningú és mou del seu lloc per explicar allò que resulta evident i clar. Si guanya l´any 2010 en Sandro Rosell, sisplau, les catifes a la llum al 1er día de mandat, petí qui petí, sino és així, malament rai pel club i els seus socis. Serà veritat que si no marxa el ETOO no hi ha diners per compra ni tan sols al David Villa?...Temps al temps

Albert ha dit...

Si l'economia del Barça no funciona és perquè gastem molts diners alimentant el Bacó amb tots els dinars que fa amb el seu amic Calderón i tota la pesca.

Menys renovacions i més moviment al mercat, que encara hem de col·locar a Hleb y Guddy i fitxar-ne de millors.
Adéu!

ddriver ha dit...

LAPORTA DIMISSIO

Jan ha dit...

D'on traieu que l'economia del Barça va tant malament? Quins són els números? Perquè no publiqueu els números i així ho podem veure tots?

joseagustin ha dit...

Qui ets tu Jan, el president, potser?...fora bromes, de moment i això ho diuen els diaris esportius, el club no ha pagat tots el premis que és derivan de guanyar el triplet, está escrit avui mateix, no dic cap mentida i si és mentida allò que diu el diari, el F.C. BCNA demà mateix hauria de posar una querella. Per continuar podem dir perquè vols un altre credit sindicat, si has tancat l´any passat amb uns cuants milions de beneficis i acabas de guanyar a Sogecable uns 30milions de € d´una sentencia pendent. Ja veus Jan, sense tindre més informació que la que donan els mitjans de radio, premsa i t.v. em faig totes aquestes preguntes que em portan a pensar a l´inrevés d´aquelles paraules que va dir el presi " QUE NO ESTAMOS TAN MAL HOMBRE,....AL LORO". Jo per ell soc un EMBAUCADOR, i no és així, j´estimo el Barça, només demano transparencia. No fa falta anar 4 persones a fitxar amb jet privat, per tota Europa, cuan avui en día tens mitjans com la videoconferencia, no m´extranya que és posi com un bacó, a més segur que no son Restaurants de 14€ el menú. Molts socis fan un gran esforçs per mantindre el seu carnet, parlar malament del R. Madrid per la seva manera de gastar el diners obliga a no fer el mateix. No creus?

Jan ha dit...

Hola,
No es pot dir que l'economia del Barça està tan malament només perquè encara s'hagi de pagar algunes primes del triplet i perquè es demani un premi.
Per poder dir que està tan malament es necesita fer un análisis més acurat, saber quins ingresos té, quins gastos té, quina deuda té, per quin plaç l'ha de tornar, quins recursos propis té, ...
Jo també podria dir que el fet que el Barça pugui pagar 45 M per Ibrahimovic i 4 per Maxwell em fa pensar que no està tan malament.
Jan

Jan ha dit...

L'economia està tan tocada que aquest any el Barça tancarà la temporada amb 9 M euros de benefici. Sort que està tocada !!!

Pere ha dit...

Directivos, donde està la pasta?
La semana pasada casi llorando anuciais un "superavit" (sic) entre 2 y 6 millones de euros (despues de una temporada con sentencia en contra de 70 millones...).
Al cabo de 2 dias tenemos la buena noticia de que tenemos razón en el caso de sudiovisual sport/tv3, recuperamos 30 millones,.... y el beneficio ahora previsto SOLO sube a 9.
Pues a mi me parece raro

joseagustin ha dit...

Ayer en la tertulia de RAC-1, un periodista dijo que este mes habian pasado al cobro de los abonos a los socios ya el día 15, cuando 4 temporadas se hacia el día 30. Cada año han ido abanzando el día de cobrar, a lo tonto, ya han ganado 15 días y quizás el año que viene, que es año de elecciones, todavia lo hagan antes para presentar mejores números. Auditores, ingenieria financiera, ya se ha visto últimamente en casos de electricas norteamericanas que todo puede ser más falso y erroneo de lo que es en realidad, asi que tiembla si entra el Xavier Sala Martin de candidato el año próximo.

JAN ha dit...

Muchos clubs pasan ya al cobro de los carnets, no es nada raro. No obstante, yo soy socio y todavía no me han cobrado nada.

He estado revisando las últimas cuentas del Barça auditadas, 2007/08, y no veo que las finanzas del Barça estan muy bien.

Un Crit Valent! ha dit...

Hola a tots:

Ara cobren els abonaments i no els carnets de soci que es fa al desembre.

A veure si ho aclarim. Quan aquesta junta va entrar a l'anys 2003, va agafar tot el deute del club mes amortitzacions mes el que els va semblar ho va ajuntar tot en el famos crèdit sindicat de mes o menys 90 milions.
Ara diuen que l'han liquidat, però com pots veure a la pàgina 151 de la memòria 07-08 ara reconeixen un deute de 190 milions.
Presenten beneficis i la deuta creix... alguna cosa no quadra.
I si a sobre mires a la pag 157, veuras que el que es deu a llarg i curt termini tampoc es queda curt 43 milions (que es deuen) i 217 (que també es deuen) o sigui 260 milions.
Pots fer les filigranes contables que vulguis, però es deuen.

I ara li sumes les pujades del 40% del abonaments, les vendes de patrimoni (Can Rigalt,^part de la ciutat esportiva....)

joseagustin ha dit...

Bé, després d´això res a dir, no amic Jan?.....o si?

Jan ha dit...

avui el barça ha presentat el comtes de la temporada. I hi ha un benefici de 8.8 millons de euros. I els ingresos han aumentat de 334 a 384 millons de euros. I el presupost de l'any proxim es de tenir 405 millons d'ingrsos i un beneficio de 20 millons d'euros. I l'endeutament ha pasat de 190 Millons a 202 millons, però quan es paguin els 30 millons que deuen els de tv3, després quedará en 172 millons i tambe haura disminuit el deute. la finances del barça van igual que de bé que l'equip. una gran gestió d'en laporta

jan
from figueres

joseagustin ha dit...

para l´amic JAN:No hi ha res com está tri-tranquil. M´agrada molt més com va l´equip i la serenitat del nostre entrenador més el futur de la cantera que puja anima al més incrèdul dels cules. Força Barça!.