dijous, 19 de novembre del 2009

El Consell Sènior, el Senat, o com es digui

Des d’Un Crit Valent aplaudim la idea de la creació d’aquest Consell Sènior Blaugrana, com no pot ser d’una altre manera, donat que una idea semblant, la vàrem presentar nosaltres en roda de premsa el dia 9 de juliol del 2008. . Es va anomenar Pacificació del Barça, i la vàrem presentar dies després de la votació de la Moció de Censura, que va interposar l’advocat i soci Oriol Giralt.

Volem recordar que estàvem en uns moments molt convulsos, i que en una època molt curta van succeir molts episodis (dimissions, denúncies TCE, judicis, la no convocatòria de les eleccions, etc) que perjudicaven greument la imatge de la Directiva i del nostre club.

Per a intentar posar fre a tantes convulsions vam aportar el nostre granet de sorra, donant unes pautes del que creiem hauria de ser un Organ Consultiu oficial del FC Barcelona sota la presidència del Síndic del Soci, amb la proposta de:

  • Redacció d’un Codi Barcelonista, que regularia oficialment la relació entre la Directiva i el que col.loquialment anomem Entorn.
  • Creació d’un Senat, amb destacats representants del barcelonisme, des de directius a representants dels mitjans de comunicació.

Un Crit Valent va fer arribar el document a tots els agents implicats, des del President a directors de mitjans de comunicació, passant per exdirectius de diverses juntes, a periodistes i a destacats membres de la societat barcelonista, rebent un acolliment favorable i esperavem que algú (enteniem que havia de ser el Club), donés el impuls per a la seva creació.

Al nostre entendre, aquest Organ ajudaria a la Directiva donant una opinió imparcial a l’exterior, davant d’assumptes que puguessin comportar alguna controvèrsia, evitant i resolvent qüestions que sorgeixin a nivell de l’entorn.
.
Potser si ja hagués estat operatiu, els darrers escàndols i els episodis de denúncies i querelles interposades s’haguéssin pogut evitar.
.
Per tant que quedi clar que aplaudim i recolzem la creació d’aquesta figura, però entenem que alguns dels paràmetres explicats s’haurien de modificar, donat que avui en dia marcar 20 anys d’antiguetat i 60 anys d’edad no seria per si mateix prou representatiu i ni democràtic.
.
I tot i confiant en el bon fer de les persones que l’encapçalen, entenem que la forta vinculació de certs noms que han sortit a la palestra, no queden del tot correcte, o com a mínim sobten molt.
.
Finalment us deixem el link d’accés al document en pdf que vàrem presentar, i desitjar molta sort i bona feina a aquest Consell Sènior Blaugrana.
.
Document en pdf:

Visca el Barça

Joaquim Molins

4 comentaris:

joseagustin ha dit...

En el seu moment, la vostre idea em va sembla genial, perquè estava feta des de la naturalitat e independència cara a tothom en una situació convulse del barcelonisme. Ara ho veig com una forma de guanyar voluntats i adeptes per part d´en Rosell, s´ha aprofita d´una bona idea, que no és pas seva, sino vostre, per fer-se amb un ventall de gent molt gran, que va des de els amics del seu pare, fills, nets i coneguts, fins tots aquells amics seus importants en el món dels negocis i del barcelonisme influyent. Ah! i tot això, sense haver dit encara si és presentarà o no a les properes eleccions. Com sempre passa, fican el síndic del soci pel mig, una figura aquesta, prostituida a més no poder per la Junta del Barça, mai defensa al soci davant la maquinaria de la directiva, potser sota promesa d´entrar en el moment que algú dimiteixi. El cas és sempre donar llargues, fins que el soci s´aborreixi de demanar allò que ha vingut a esbrinar i que per dret com a soci l´assiteix. Per concloure, dir que amb vosaltres, la idea tenia un sentit, amb el Rosell pel mig, ho veig molt diferent, és voler compra la possible critica en un futur i això, com dirien a Madris és " MÁS DE LO MISMO". Tots els que arriben al poder volen controlar que no és mogui ningú del seu lloc, lleig, mol tlleig

Albert ha dit...

El que s'ha de fer és almenys provar-ho durant uns quants anys per veure si realment funciona.
Però d'entrada, hi ha gent que fa 50 anys que és sòcia i que suposo que serien més adients que aquests que només en fa 20.

Adéu!

Albert ha dit...

P.D.
Gràcies per les pel·lícules recomanades, intentaré veure-les aviat.

Sílvia ha dit...

Hola!
Un òrgan de control necessari. Una altra cosa pot ser la seva finalitat real (clau electoral?).
Salutacions
sílvia