dimecres, 23 de novembre del 2011

Tornen a “segrestar/censurar” imatges.

En aquest darrer cap de setmana del 20N curiosa coincidència, i a resultes de la darrera jugada del València-Madrid, han explicat que des de La Sexta s’ha intentat evitar que es pugués veure la seqüència de les mans d’Higuaín des d’una perspectiva, on en veia clarament que si que aturava la pilota amb la ma.
.
Aquest és un gest al qual la TVE del tardo-franquisme de començaments dels 70 ens tenia ben acostumats, per a quan no podien actuar amb una censura prèvia; si alguna cosa no agradava, doncs cap l’arxiu i a classificar-ho com a "secret", i com si fossin aquells documents els quals havien d’esperar 40 anys a ser desclassificats per a poder ser vistos, i es clar, dir que no s’havia gravat o que s’havien fet malbé, etc.
.
Aixó sembla que va passar amb el famós penal assenyalat per Guruceta al juny de 1970, on sempre s’haviem vist la seqüència en 6 o 9 fotos de la cursa entre Rifé i Velazquez i com aquest darrer es tira fora l’àrea, però mai les imatges en moviment de TVE, ni del NODO.
.
Sempre s’havia dit que aquestes imatges no existíen, que TVE no gravava el partits (ja ja ja) o que el NODO no l’havia recollit en la filmació. Doncs bé, misteriosament han aparegut, i des de fa uns messos al Youtube, algú va penjat les imatges de TVE, com si 40 anys després s’haguessin desclassificat i aquí estan.
Volem recordar també, que en aquella mateixa temporada el resum del NODO, va censurar la criminal entrada de De Felipe a Bustillo del partit de la 1ª jornada de lliga disputat al Bernabéu entre el Madrid i el Barça. I en el seu resum setmanal no en van fer ni una sola menció. Aquesta entrada la vam recuperar fa poc temps.
Encara que la "desaparició" més cèlebre va ser el 0 a 5 del mes de Febrer de 1974, on a part de desapareixer dels arxius de TVE, també va desapareixer tal com va explicar el periodista de Canal+ Julio Maldonado a l’Aquest Any Cent de TV3, de la videoteca del Real Madrid.
Ara el programa Efectivament, està buscant les imatges de TVE de l’agressió de Villar a Cruyff del partit televisat de la nit del 24 de març del 1974, del qual ara només es poden veure 3 fotos, i TVE evidenment diu que no el té.
.
I si cap particular no el va gravar com va passar amb el 0 a 5, potser ens haurem d’esperar al 2014, per a que TVE l’ensenyi?…
.
I ens preguntem: Quantes cintes més deuen tenir "amagades"?
.
Salut i Visca el Barça
.
Joaquim Molins
Enlace castellano clicka aquí

10 comentaris:

August ha dit...

Sempre el mateix. El valencianisme ha patit, com el barcelonisme, l'amiguisme arbitral ver el Realíssimo... Què us he de dir. Robatori a mà alçada, la lliga es manipula i posa el meu VCF fora del frec a frec amb el Madrid i el Barça ja al mes de novembre. Más de lo mismo... Amunt!

Gotham ha dit...

Si jo fos el València estaria més que enfadat. Després del robatori del dissabte, guanyen per 7 gols a la Champions però encara només es parla del 6 del Madrid el dia anterior.
A Espanya s'ha de ser del Madrid per ser feliç als mitjans.

Salutacions des de www.tenimunblog.com

Paco ha dit...

Bona feina!!! Aquella entrada a Bustillo li va desgraciar la vida i a més era penal. Quina vergonya

Jordi ha dit...

Surt la lesió de Bustillo!!!
Molt bo!

Jordi ha dit...

La història els delata.....

Elies ha dit...

Quin fill de puta el De Felipe, i que desgraciat l´àrbitre, qasi bé pitjor que en Guruceta.

Mari-Cruz ha dit...

¡QUE ASCO!

F.Barcelonista ha dit...

¿Os extraña? Es una pena pero es así

iepa ha dit...

Busqueu imatges de TVC de la final de la copa del rei entre RMCF i el FCB. El nacional-catalanisme les ha censsurat.

Josep Manel Laliga ha dit...

Ja no em sorprèn res.