dilluns, 22 de juliol del 2013

Superant desgràcies

A finals de desembre del 2012 i per la recaiguda en la malaltia de Tito Vilanova, vaig escriure aquest article pel Diari D'Opinió Digital www.50x7.com Link
 
Malauradament torna a ser vigent
 
"Potser existeix, però descartant els accidents aeris del Torino al Mont Superga i del Manchester United a Múnic, ara no recordo cap club que hagi patit tantes i diferents desgràcies al llarg de la seva història com el FC Barcelona.

Si fem un mínim recodatori dels darrers 50 anys hem tingut de tot:
- La mort a l’abril de 1968 de Benítez, lateral titular del Barça, a la vigília d’un Barça-Madrid.
- El segrest durant 25 dies al març de 1981 de Quini, davanter centre de l’equip.
- Les greus lesions de Schuster (desembre de 1981) i de Maradona (setembre de 1983), màximes estrelles mundials del Barça de començaments dels 80’s, a peus del mateix destraler de l’Athlètic Club de Bilbao, Andoni Goikoetxea.
- La depressió, que molts no recorden al gener de 1988 de l’entrenador de l’equip, Luís Aragonés.
- L’infart al febrer de 1991 que va patir en Johan Cruyff i que el va obligar a passar pel quirofan, per fer-li uns quants by-pass al seu cor i de passada al de molts dels seguidors.
- I per acabar les recents greus malalties i les posteriors recaigudes de Tito Vilanova i de l’Eric Abidal.
.
El que tinc clar és que, de la mateixa manera que amb l’arribada de Johan Cruyff esportivament tot va canviar, socialment també, i amb aquell infart, operació i posterior recuperació, amb un equip que no va defallir en cap moment, amb partits memorables com el 0 a 6 de San Mamés, ens porta a l’actualitat a superar tots els entrebancs.
 
Cruyff, amb el seu futbol, els títols i el seu cor ens han fet moralment molt forts. Futbolísticament vam afrontar amb optimisme els finals de lliga de Tenerife i la del Deportivo; o la substitució de Pep Guardiola per Tito Vilanova com entrenador del 1er equip.
 
Ens queden lluny però, els sotracs que com a Club haviem rebut, afectaven directament a la moral del grup, i provocaven l’enfonsament esportiu de l’equip, la pèrdua dels títols en joc i la conseqüent desmoralització dels seguidors.
 
Actualment i gràcies al grup humà que formen jugadors i tècnics que no fallen, i la sòlida confiança dels socis, el Barça tornarà a superar les dificultats que han aparegut. I sobretot, pensant primer en la recuperació dels afectats i en donar suport i ànims a les seves famílies.
 
Ara amb un Barça llençat i destrossant rècords, tenim una alta proba de salut important, la recaiguda de la malaltia de Tito Vilanova, però amb el lema del Whatsapp del propi Tito: “Seny, pit i collons” ens en sortirem un altre cop."
 
#ÀnimsTito
 
Salut i Visca el Barça
 
Quim Molins
 
Enlace al castellano CLICKA AQUÍ
 
 

2 comentaris:

Monste Foraster ha dit...

Som-hi Tito, molta força!

camisetas de futbol baratas ha dit...

repostar
superar las dificultades