dimarts, 28 de juliol del 2009

La pilota ja roda (o bota), però els números NO

Han estat quasi dos mesos amb un sindrome d’abstinència futbolística brutal, però per fi ja hem jugat els primers partits amistosos, després de la Final de la Champions League i la pilota ja ha començat a rodar.

Bé, diem rodar per a no dir botar, perquè veient per televisió un altre cop el mal estat de la catifa verda del "nou" Wembley, segurament un dels estadis del món on es mima més l’estat de la gespa, ens fan venir tremolors ja que l’arquitecte autor d’aquest nou estadi, és el mateix pel qual el Sr.Laporta i la seva junta directiva, volen dilapidar tot el que es treurà (i més) per malvendre els terrenys del Mini-estadi un cop aconseguida la reqüalificació, per a reformar el Camp Nou.

Realment la mala venda dels terrenys del Mini i la posterior reforma del Camp Nou, són dos aspectes que condicionaran greument l’economia del Barça en un futur pròxim, i que s’haurien d’evitar.

Aixó ho diem basant-nos en les següents dades:

  • Un Crit Valent recorda que ara no és moment de vendre ni un sól m2 quadrat de terreny. Hauriem d’evitar la venda automàtica un cop tinguem els terrenys reqüalificats i esperar potser un parell d’anys a que el seu preu pugui pujar i doblar així els ingressos.
  • Un Crit Valent també vol recordar, que una de les característiques dels projectes, cars ja d’entrada sense cap justificació del senyor Norman Foster, és seu posterior encariment respecte el pressupost inicial. En casos fins i tot doblat (el nou Wembley és exemple).

Però mentre els Srs.Laporta, Boix, Sala Martín i Oliver, facin com el Màgic Andreu o el Mag Lari, il.lusionisme amb els números, fent veure que són bons, i que la gent no vegi que només d’un any a un altre:

  • Ha pujat l’endeutament net de 190 a 202 milions;
  • Ha pujat el deute a curt plaç de 217 a 276 milions
  • I ha pujat el deute a llarg plaç de 43 a 44 milions

I surtin tots cofois "fardant" d’un benefici de 8,8 milions(abans d’impostos), fins i tot inferior al pressupostat, i incloent segons algunes informacions la venda d’una altra parcel.la de ara de Sant Joan Despí, per a quadrar una mica els números.

Un Crit Valent també troba irresponsables les manifestacions del Sr.Oliver dient que la capacitat d’endeutament del Barça és infinita, quan són ells els que han creat aquests deutes, i no sembla que tinguin intenció d’avalar-los.

I si tornem ara a la pilota, volem donar la benvinguda a Ibrahimovic i desitjar-li els majors èxits possibles amb el Barça.

Invasió del camp a banda, va ser lleig fer esperar a la gent mes de dues hores quan tot semblava que "estava fet", i també va ser molt lleig veure com una pastilla de seients de Tribuna del costat de la llotja estaven guardats/reservats per a "enxufats".

Visca el Barça

Joaquim Molins

3 comentaris:

Albert ha dit...

El mal estat de la gespa de Wembley es deu a que allà no només s'hi juga a futbol, sinó que també hi fan rugby, concerts, curses i tot tipus d'espectacles que malmeten la gespa.

Estic d'acord. Cal esperar a vendre aquests terrenys i el "Jan Stadium" no val la pena.

Espero que Ibra sigui un digne successor d'Eto'o pel que fa a marcar gols.

La invasió de camp és una vergonya, sobretot perquè van arrencar la gespa acabada de plantar. Algú que faci això no pot ser un aficionat del Barça.

jan ha dit...

Com podeu dir que es malvendran els terrenys del miniestadi, quan encara no se sap per quin preu es vendrà? que ja teniu els números vosaltres? en aquest cas, perquè no els mostreu?

si heu llegit els numeros presentats ahir, la venda dels terrenys de st joan despí no està als numeros d’aquest any, sino que estara comtabilitzat l’any que ve
que l’endeutament hagi pasat de 190 a 202 millons no es cap problema, aixo es un endeutament normal en un club de futbol. si heu fet mai una clase de finances sabreu que si els ingresos aumenten i el resultat d’explotacio aumenta com ho fa el barça, llavors es pots endeutar mes i no pasa res. lo mes important es que el barça es capaç de generar mes ingresos, i que acaba la temporada sense perdues, perque l’objectiu del barça no es fer beneficis, sino guanyar titols. i que fins i tot guanyant el triplet i havent de pagar primes per mes de 30 millons de euros, al final hem tingut beneficis. aixo és un exit brutatl.
I encara s’ha de considerar que tv3 deu 30 millons al barça al barça que es comtabilitzaran l’any que ve.
a veure si repetiu les clases de finances, un convé

i la presnetacio de ibra es va retrasar perque faltava el transfer de l'inter. a veure si us informeu.

jan
figueres

Un Crit Valent! ha dit...

La venda de la parcel.la de Sant Joan Despí es comtabilitzarà al pressupost de la propera temporada.

El preu m2 de Barcelona i de tot arreu ha baixat.

Aquesta directiva quan va entrar va parlar de la famosa motxila (Tot el deute de club, deixat per la junta Gaspart/Reina, mes carregar a pèrdues el que mes li van convenir). Total una motxila xifrada i inflada en 150 milions.

Segons les explicacions que es van donar, aixó es va resoldre amb els fons propis del club i els 90 milions del Crèdit sindicat.

Per tant i no com economista s'enten que de la "motxila" el deute amb el qual aquesta directiva va començar la seva gestió,era de 92 milions d'euros.

O sigui a la 1a temp. un deute de 92 i ara reconeixen 202. Per tant com a mínim ells han creat 110 milions de deute.

Però clar per altra banda diuent que ja han cancel.lat tot el crèdit sindicat, i el deute no s'ha reduït.

Potser l'han trasformat, de CS a deute a curt/llarg termini.

L'objectiu ja sabem que no es presentar beneficis, però tampoc incrementar deutes, i "amagar" certes operacions i les raons i imports de les mateixes.

Des de la 1a temporada, en que ja ens van enganyar amb el cas Mario dient que venia cedit, i realment estava fitxat, als casos de "traffic".

Quan diners podriem haver destinat a cracks realment, en ves de necessitar reactivar els Crèdits Sindicats? Per haver "malgastat" masses diners en Marios....

Perquè altres "marios" s'han fitxat a preus de quasi crack, i al final catacrak

Els 30 milions d'AVS ja estaven comtabitlitzats en el pressupost.

El problema gros va ser la sentència de Sogecable, per la qual havien de tornar uns diners que havien permès presentar beneficis altres anys.

El retard d'Ibra diuent que va ser perquè no arribava el transfer d'Eto'o, d'acord.

Aixó reafirma l'escrit que encara tot no estava fet, com dius bé faltava el transfer.

Un Crit Valent!