dijous, 31 de gener del 2013

Si el Madrid no hagués existit…


El Barça s'entendria millor sense el Madrid

Per mi, aquell final tant escoltat on es diu que si el Madrid no hagués existís, s’hauria d’inventar, és una xorrada. Per mi, si el Madrid no hagués existit, millor.

És un final diferent, perquè en la història del futbol que hem viscut els barcelonistes, la rivalitat que ha marcat els enfrontaments Barça i Madrid des dels anys 50, no ha estat justa, ni equilibrada, ni imparcial.

Ha estat una rivalitat que ha sobrepassat l’enfrontament esportiu. Són partits, agradi o no, que també es juguen en altres terrenys com el polític o mediàtic i que ha fet que molts clubs que fins els anys 50 tenien una importància esportiva relevant com l’Athlètic Club de Bilbao, València, Sevilla, etc, perdessin les seves opcions a guanyar campionats d’una forma més habitual.

I aixó ho penso fins i tot  tenint en compte el balanç tant possitiu que portem en la “marató” d’enfrontaments que hem tingut en les darreres temporades, que entenc que des del cantó de l’entorn madridista no s’ha paït, i cada cop es dediquen més a crispar que a intentar que sigui només un partit de futbol.

Hem viscut moltes dècades, on segurament hem fet i planificat coses malament, però on tampoc hem tingut l’opció de lluitar en igualtat de condicions, per les llargues ramificacions del madridisme a moltes institucions espanyoles del poder esportiu, econòmic i polític.

Algú m’hauria d’explicar perquè voldria que existis un club que ha utilitzat males arts i que avui en dia encara utilitza tots els mitjans que té a la seva dispossició, per a intentar superar al Barça fora dels terrenys de joc.

Perquè he de voler que existeixi un club que va creixer amb bons jugadors, però sota la l’escandalosa protecció del poder polític del règim i que va rebre tot tipus de favors tant arbitrals i com dels diversos comités de competició.
 
O perquè m’ha d’agradar enfrontar-me a un club que va estar presidit durant 35 anys, per un Voluntari de la Guerra Civil que segons les seves paraules volia reconquistar Catalunya per a Espanya, i “fardar” d’haver desfilat militarment al Gener del 1939 a Barcelona;
 
I que dels seus successors el que no ens tractava de Polacos, simpatitzava amb Fuerza Nueva; fins arribar al d’ara que va utilitzar al Barça per guanyar a l’any 2000 fora de les urnes, la presidència del Real Madrid.
 
Doncs si, si aquest Madrid no hagués existit, segurament seriem (esportivament) el Barça i altres clubs més felissos.

Salut i Visca el Barça

Quim Molins

Enlace al castellano CLICKA AQUÍ

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Sou uns cracks!!!
Felicitats

Joan ha dit...

Tens tota la raó. I els altres clubs també s'haurien de queixar.

J.R.A. ha dit...

Com sempre, tot ben explicat.
El Madrid xoriço, i protegit per Franco, i pel PP, ja se'l poden quedar.

Unknown ha dit...

I tu i molts estariem molt més tranquils

Montecristo ha dit...

El Real Madrid es el equipo mas beneficiado por los estamentos deportivos españoles de la historia.
Ya lo dice Fergusson, el equipo del General Franco.

J.Carreres ha dit...

Mai plou al gust de tothom, però a mi si que m'agrada la rivalitat.