dijous, 4 de desembre del 2014

Porta els colors i l’escut, però no és la samarreta del Barça

Proposta per a la temporada 2015-2016
Ho sento, però la samarreta que vol perpetrar Nike per a la propera temporada 2015-2016, i a la qual tot sembla indicar que el President (no votat, ni ratificat) Josep Maria Bartomeu ha donat el vist-i-plau, no passaria el mínim rigor històric.
 
El diari Sport el dia 2 de desembre del 2014, va presentar el dibuix de les samarretes per a la propera temporada, i la sorpresa inicial es va transformar en indignació, al veure com Nike i la Directiva, juguen amb uns sentiments històrics ja no nostres, sinó dels nostres pares y avis.
 
Encara diria més, Nike i la Directiva, juguen i es carreguen sense encomanar-se a ningú, amb una de les primeres decissions de Joan Gamper, fundador i salvador del nostre Club, i crec que no hi tenen cap dret.
 
La reunió fundacional com tots sabem, es va produir el 29 de Novembre del 1899, al Gimnàs Solé del Carrer Montjuic del Carme, a prop de les Rambles. El dia 8 de desembre el Barça va jugar (i perdre) el seu primer partit, i a continuació el dia 13 de desembre es va produir la primera reunió de la Junta Directiva, i es van pendre les primeres decissions per la història del Club:
 
-          Ratificar i ampliar els membres de la primera Junta Directiva, passant de 4 a 7;
-          Escollir els colors
-          Decidir la dispossició de la samarreta
-          L’escut inicial
-          Fixar la quota
-          Avisar el proper partit que seria contra el FC Català
 
Dies després el 17 de desembre el setmanari Los Deportes ho anunciava així:
 
Los Deportes 17 de desembre de 1899
Tot i que en hemeroteques com a La Vanguardia del 15 de desembre en una nota semblant diu que els colors serán el “negro y encarnado”, Los Deportes ja marca el “azul oscuro y encarnado a rayas perpendiculares y en el pecho el escudo del Barcelona” definitiu per a la samarreta del Football Club Barcelona.
 
Geomètricament en una samarreta, s’enten la perpendicularitat respecte el pla horitzontal del terreny de joc, o sigui q la decissió de Gamper va quedar clara des del primer dia: les franges verticals, i així estan dibuixades al nostre escut.
 
Escut que per cert, està definit als Estatuts del Club i indica la dirección de les franges.
 
Ras, curt i al peu: com a socis exigim la retirada d’aquesta proposta de samarreta amb la qual no ens podem sentir representats.

I si la producció de la samarreta ja ha començat en alguna fàbrica de ves a seber on, que l'aturin i no es preocupin, la poden posar igualment a la venta que tindrà sortida.

Però el Barça no de jugar amb aquesta samarreta.
 
Nike no pot canviar els nostres sígnes identitaris
 
Salut i Visca el Barça
 
Quim Molins             @qmolins
 
@uncritvalent_of
 
Versión en castellano CLICKA AQUÍ

7 comentaris:

P.S. ha dit...

Pepe gotera y Otilio, chapuzas a domicilio, hahahahahahaha!!!!!

Casals ha dit...

Tota la rao Quim, molt ben explicat el x k no y apart k es lletja de collons.

A.Campaña ha dit...

Molt bó!! aquetsa manía de canviar samarretes s'ha de acabar a base d'estatuts

Jordi Vilajosana ha dit...

Totalment d acord Els cales no ho son Tot

Teniente ha dit...

Ahora a ver si y hacen caso. Esta camiseta es la q llevarems en el caldero.los ciles q votems la soberania.qurda bien rntre rejas.jary nay amiche

Juan Antonio E. ha dit...

Que se la pongan tanto Barto como Zubi para dormir pero antes que se vayan que les queda muy grande el Barça!

Anònim ha dit...

Solo se atreven a hacerlo con la camiseta del barça. ¿ os imaginais a la juventus, al ath. de bilbao, al at. de madrid, etc .. con rallas orizontales?