dimecres, 21 de gener del 2009

Per cert, tinc tres notícies...

La setmana passada, el vicepresident Godall va explicar la resolució d'uns temes judicials pendents, com aquell que l'hi explica a un conegut que té tres noticies. I va faltar poc, per dir alló de que dos són bones i una és dolenta, quines vols primer...?

Recordem que eren la d'un jugador de les categories inferiors del Barça que va voler marxar a l'Espanyol, la d'un agent que reclamava una comissió d'1,8 milions d'euros per participar en el fixatge del brasiler Geovanni, i tercera unes "petites discrepàncies" entre el Barça i Sogecable en interpretar de forma diferent el contracte televisiu de les temp 03-04 a 07-08, entre ells.

Tots recordem com al començar a estudiar les mates, sempre sentíem alló de que no es poden sumar les peres, les pomes i els platans, i deiem però si tot es fruita!!!; Ja però el que volem no és el conjunt, sino que saber les peces de cada fruita que tenim.

Doncs ara farem una mica l'estudi aquest dos a ú, que no sembla que preocupi a molta gent

- La primera sentència favorable, és la que un jutjat enten que el Barça no ha de pagar 1,8 milions d'euros a un agent. Perfecte.

- La segona sentència "favorable", és la d'aquell jugador (Baena) de les categories inferiors, que va trencar contracte per anar a l'Espanyol. El Barça l'hi reclama 3 milions, que és la clàusula que hi havia al contrate, i el jutjat estima en "només" 500.000 euros la indemnització, "bueno".

-I ara la traca final, en les "discrepàcies" entre el Barça i Sogecable, doncs resulta que el jutjat enten que el Barça ha d'abonar mes de 57 milions d'euros, més les costes.

Clar, la valoració d'haver guanyat dos judicis i haver-ne perdut un, no éstà del tot equilibrada, perqué parlem d'haver de cobrar 500.000 euros, contra haver de pagar-ne més de 57 milions!

Sobta molt, el poc ressó que ha tingut també aquesta notícia als mitjans de comunicació, que si que s'ha comentat, però que no s'ha entrat a fons a veure en que afectava.

També és espectacular l'explicació donada pel President Laporta de com es pagaràn aquesta milionada (que tampoc és gens clara, Tv3 i Telefònica), que mereixeria una explicació més acurada.

Es curiòs que a la memòria econòmica de tancament de la temp 07-08, ja es fa referència a aquesta demanda, i que el Barça té aprovissionats 9 milions d'euros per si de cas surt desfavorable com ha estat. Doncs en faltaràn uns quants milions més.

Ara ens hem de fer la següent reflexió:

Donat que aquesta sentència afecta a pagaments que havia d'haver fet efectius el Club a Sogecable, des de la Temp 03-04 , fins a la 07-08 i que no es van fer, es podria pensar que en el cas que si haguessim pagat el que corresponia, els mínims beneficis que s'ha anat presentant en aquestes cinc temporades la directiva del Power Point a les Assamblees de compromissaris, potser haguessin estat deficitàries?