dimecres, 16 de desembre del 2009

Preparant Abu Dhabi amb el Racc

Per endavant vagi la nostra consideració pel Racc, l’emblàtic Real Automòbil Club de Catalunya, tant per la seva història centenària, pels seus milers de socis, com pels seus serveis, però el que realment no entenem, són els preus que ofereixen als seguidors, quan volen seguir al Barça.

Ara en vigilies de disputar el Mundial de Clubs de la Fifa a Abu Dhabi i a punt de gravar amb lletres d’or el nom del FC Barcelona en els llibres d’història del futbol, ja tornen a sortir comparacions entre els preus que ofereix l’agència oficial del Barça, i els preus que qualsevol persona, sense ser professional del turisme, pot aconseguir vellugant-se només una mica.

La diferència és tant important, que mereixeriem una explicació, perquè sino la imaginació ens pot portar a pensar, que els seguidors paguem els desplaçaments a tots aquells que viatgen "per la cara", i aixó no seria del tot just.

Sinó com s’enten que alló que un particular, com explica i detalla en una carta a La Vaguardia, pot aconseguir per uns 1000 euros (400€ avió+300€ 6 nits d’hotel+140€ lloguer cotxe), l’agència oficial del Barça, que ha de vetllar primer per nosaltres, no ho pot oferir?.

Les ofertes del Racc pels seguidors per anar a Abu Dhabi han estat aquestes:

  • Viatge exprés a la final per 595 euros (trasllats i taxes incloses)
  • Viatge i 5 nits en hotel de 5 estrelles 2040 euros
  • Viatge expedició amb 7 nits d’hotel, 5380 euros

Un Crit Valent es pregunta com pot ser que si tenim un preu base de l’avió que pot oscilar entre els 400 euros de la carta de La Vanguardia i els 595 euros del xarter exprés del Racc, i que per exemple hotels de 5 estrelles d’Abu Dhabi, com un Sheraton es pot contractar per uns 75 euros la nit (375 euros 5 nits), o el mateix Park Rotana (de la oferta del Racc) a 130 euros , com poden "oferir" aquests preus tant alts.

Entenem que un preu base de 5 nits hauria d’haver estat ofert per la meitat de preu (595+375=970 euros), perquè hi caldria sumar un visita guiada a la ciutat.

Després la gent es sorpren que a certs desplaçaments, hi vagin tants pocs seguidors pagant, perquè com a curiositat en els darrers desplaçaments de Kazan (1900 euros) i Kiev, quasi hi han anat mes "enxufats" que seguidors.

Potser algun dia, igual que va succeir amb l’escàndol de les entrades de la Final de la Champions de Paris del 2006, on el Racc va haver de sortir en roda de premsa a explicar que el club se li havia quedat 1300 entrades del seu cupo, perque deien que havien fet curt amb els compromisos, també ens haurien d’explicar les raons d’aquestes diferències de preu.

O potser ens ho podem imaginar.

Visca el Barça, i cap a Abu Dhabi a tancar l’any mes històric del nostre club.

Joaquim Molins

3 comentaris:

Albert ha dit...

Com dius, no és una opció descartable que la gent que paga el que demana el Racc estigui pagant el viatge dels enxufats.

Dubto que algú surti a donar explicacions, però.
Adéu!

Montecristo ha dit...

Si no és el que expliqueu, perquè hi ha tanta diferència.
A banda d'algun familiar,els pocs seguidors que hi caben i del periodistes, a l'avió no paga ni "Deu".
Aleshores al racc li han de sortir els números.
Quan mes gent NO paga, més paga la gent que paga.

joseagustin ha dit...

Felicitats Quim! Els teus viatges han esdevingut victories clares del Barça, així que ja puc comptar segur, que guanyarem aquesta final, després parlarem d´aquesta flor que tens, res que no pugui envejar el gran Johan. Aquest dubte que tens sobre el cost del viatge, hores d´ara, ja fa temps que deuria està resolta, potser el Sindic del soci, si no tingués el cul llogat des de sempre a la directiva, hauria de ser qui donés resposta clara i convincent al tema. Per un altre costat, crec que una entitat, tan seria com és al R.A.C.C, hauria de deixar clar i per sempre, quin son els seus criteris alhora de buscar el millor preu per els socis i el motiu per el cual viatjar amb ells resulta més car, que fer-ho de manera externa, sino la seva honestedat estarà sempre en dubte. Una entitat com el R.A.C.C, de la cual soc soci, des de fa més de 25 anys, i que té ja una imatge guanyada de qualitat en els serveis que donar, no és mereix que dubtem d´ella, encara que amb el seu silenci no ens ho posar fàcil.
Sort Quim!